Så tränar du bäst på resan

Att resa är både roligt och härligt, men många upplever att det är svårt att upprätthålla träningsrutinen på resan. Om du är van att gå till gymmet eller köra crossfit kan det vara svårt att få till exakt samma träningsrutin som hemma, men med några smarta tips kan du enkelt hålla igång även när du är på resande fot. Här hittar du de bästa träningstipsen inför din resa.

Yoga & styrka på träningsmattan

Du behöver faktiskt inte ett helt gym för att hålla dig i form. Med din egen kroppsvikt kan du utföra massor med bra styrkeövningar. Med en skön träningsmatta från Gorilla Sports kan du träna på stranden, på hotellrummet eller i en park när du är ute och reser. En mjuk träningsmatta är enkel att packa ned i bagaget eftersom att den går att rulla ihop. Dessutom väger den knappt någonting, vilket gör att den är lätt att bära med sig. Det mjuka skumgummit i mattan är viktigt för att inte belasta ryggen. På mattan kan du även utföra olika stretchövningar efter ett löppass eller varför inte yoga i solnedgången? Träningsmattan går att använda till mycket, vilket gör det till det bästa och enda träningsverktyget som du behöver ha med dig på resan.

Löpning

Komplettera gärna styrkeövningarna på träningsmattan med ett löppass eller en promenad för att bibehålla konditionen. Att snöra på sig löparskorna och ge sig ut på en löptur är ett av de bästa sätten att upptäcka en ny plats. Kanske har du rest till solen på vintern och vill njuta av varma vindar och vägar utan snö och slask. Löpning har många positiva effekter, bland annat förbättras lungfunktionen och uthållighetsförmågan. Hjärtmuskeln tränas och blir bättre på att förse musklerna med syre, vilket gör dig starkare och friskare. Dessutom är det en billig träningsform som går att utföra nästan överallt, oavsett om du är på en strand, i en storstad eller på landsbygden. När du löptränar på resan får du möjlighet att upptäcka platsen samtidigt som du får motion.

Promenader

Om du inte gillar att löpträna kan du istället gå på promenad. Då får du också motion samtidigt som du upplever ditt resmål. Fördelen med att promenera istället för att springa är att du i lugn och ro kan utforska platsen och eventuellt även stanna till på vägen för en kaffe. Det är även en mer lågintensiv motionsform, vilket passar vissa bättre. Nackdelen är dock att du inte får upp flåset på samma sätt som när du löptränar. Då kan det vara bra att komplettera promenaden med några konditionsövningar på träningsmattan istället, exempelvis mountain climbers och olika hoppövningar. Kom ihåg att du inte behöver träna i en timme eller särskilt länge för att det ska räknas som träning. 10-15 minuter på träningsmattan i kombination med en promenad eller en kort löptur räcker gott och väl för att hålla dig i form under semestern. Det är bättre att träna lite grann varje dag istället för inget alls när du är på resande fot. Det är både roligt och kommer få dig att må bättre!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *