Res till solen i vinter

Kallare årstider är på ingång och trots att sommaren precis varit här börjar den svenska befolkningen att leta efter resor till varmare breddgrader. Att fly Sverige under vintern är något som många svenskar gör eller drömmer om. Resmål som Thailand har alltid stått högt upp på listan som ett av de populäraste resmålen för svenskarna, dock har fler och fler börjat leta efter resmål till lite mer unika platser. Oftast på grund av att de vill få en mer verklighetstrogen bild av landet och få uppleva dess kultur.

Dyrt att resa

Att resa till olika länder och platser i världen är dock något som är relativt dyrt och som långt ifrån alla människor kan unna sig. Det är många som har ett specifikt sparande för deras drömresmål, där de sätter undan pengar varje månad. Trots detta räcker det inte alltid till, speciellt inte under vintern. Detta eftersom julen också är på ingång och det ska köpas julklappar och liknande. Därför kan det ibland kännas hopplöst, men det behöver det inte längre göra.

Populäraste resmålen under 2019

När det har löst sig med ekonomin är det dags att bestämma sig för vilken destination resan ska gå till. Detta är inte alltid det lättaste men det finns många olika listor att få tips av. Dessa listar de bästa resmålen under särskilda månader – allt för att semestern ska bli så lyckad som möjligt.

Under vintermånaderna är Asien en het destination för svenskar. Som tidigare nämndes har svenskar alltid älskat att åka till Thailand men en nykomling på listan är Vietnam. Anledningen till detta är främst att det är billigt, både när det kommer till boende och mat. I Vietnam kan turisterna både uppleva storstadsliv och långa vita stränder. Även om det på senare tid blivit ett populärt resmål så har det inte blivit lika försvenskat som Thailand. Det är exempelvis inte lika lätt att hitta svenskinspirerad mat här.

Det är även populärt för svenskar att åka skidor under vintern. Många väljer att göra detta inom Sverige men det finns de som hellre gör det utomlands. Om man kollar på olika resebyråer och hemsidor ligger Hokkaido, Japan i topp som ett av världens bästa resmål för att åka skidor. Prisnivån är ungefär på densamma som i Sverige, dock kan man blanda skidåkningen med att bada i varma naturliga källor. Detta är något som man inte kan uppleva i Sverige och därför lockas många till att upptäcka Japan. Vinter-OS har även arrangerats i staden, vilket har gjort att den blivit ett populärt resmål.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *