Sommaräventyr i Sverige

Att åka på en resa eller planera en expedition behöver inte betyda att man åker till Nord- eller sydpolen, eller till Patagonien. Även om detta kanske är drömmen är det ibland väldigt bra att njuta av det hemmavid. För många är det bästa med sommaren att njuta av sin trädgård eller bygga ett drivhus eller växthus. Men för andra är sommaren en chans att bege sig iväg på semester. Här är några destinationer som är underbara att åka till i Sverige för en kort expedition eller resa. Du kommer får minnen som du kan drömma dig bort till i ditt hem och trädgård när vintern kommer.

Vandra längs den världsberömda Kungsleden

Svenska Kungsleden är en av Sveriges mest berömda vandringsleder. Den är drygt 450 kilometer lång och ringlar sig fram i Lappland i norra Sverige. Här vandrar du förbi kända platser som Kebnekaisemassivet, Stora Sjöfallet och Kvikkjokk.

Sveriges norra regioner: Abisko

Abisko är drömmen för den som älskar snö och aktiviteter i snö. Utförsåkningen i Abisko är världsberömd och hit åker snowboardåkare och skidåkare från hela världen. Men även under sommaren finns det mycket att upptäcka i Abisko genom att gå en av de många vandringslederna i regionen.

Upptäck skärgårdens öar

Drömmer du om att göra en längre seglats? Varför inte börja med att upptäcka den svenska skärgårdens öar i Stockholm och Göteborg. Kortare etapper är perfekta för att lära sig och utvecklas inför en längre seglats och etapp. Så sätt segel och upptäck den fantastiska svenska skärgården.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *