Älgsafari

Safari är en expedition i vildmarken. Då man färdas med ute i naturen är dieseltrim rekommenderat för terränggående fordon. Från allra första början avsågs storviltsjakt på savannerna i Afrika, då man hänvisade till safari. I våra dagar avser vi framförallt upplevelsen av att vara ute i naturen, och få en möjlighet att fotografera viltet, snarare än döda det.

 

Älgsafari
Numer erbjuds ibland annat Sverige något så exotiskt som älgsafari. En möjlighet för turister från när och fjärran att få träffa på och fotografera skogens konung – älgen. Här handlar det om att få se de stora hjortdjuren i livs levande tillstånd i deras naturliga habitat. I vilt tillstånd. De älgar som lever i inhägnade områden är naturligtvis majestätiska de med fast de räknas inte som vilda. De lever i en djurpark.

 

Attraktion för turister
Älgsafari är ett evenemang som har marknadsförts med förhoppningen att locka framförallt tyska turister. Hur det än gått på den fronten tycks älgsafaris vara en ekonomisk framgång för dem som anordnar dem.Älgsafari 2

 

Vildmarksguiden – Eldh
Marcus Eldh är en vildmarksguide som tog tillfället i akt att bli vildmarksguide efter det att han överhört ett samtal på den lokala turistbyrån. Turisterna blev hänvisade till Skansen i Stockholm om i fall att de ville se älg. Marcus som visste att det fanns gott om älg i skogarna i kring erbjöd sig att bli turisternas älgguide. Det kom att bli startskottet för hans verksamhet som vildmarksguide. Sedan starten år 2002 har turister från mer än 73 länder blivit guidade av Marcus i naturen. Många möten med allt från älg, bäver och andra vilda djur jar det blivit under de år som gått.

 

Älgsafari
Numera erbjuds älgsafari på många platser i Sverige. Det erbjuds i Småland, Västmanland, Värmland, Västerbotten och Norrbotten men även på Hunneberg utanför Vänersborg som också är Sveriges konungs egna jaktmark.Älgsafari 1

 

Älgparker
I landet finns det även ett antal älgparker. Det är en slags djurpark för älgar som vistas inom ett hägn. I regel finns det en vandringsled runt älghägnet där man som besökare kan gå runt och förhoppningsvis se skogens konung. Ofta arrangeras det även andra aktiviteter i anslutning till älgparkens verksamhet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *