Mät radonhalten i din oas!

Oavsett om du letar efter en lägenhet i Spanien eller om du drömmer om en stuga i fjällen så är det här en text för dig. Nedan hittar du smarta tips på hur du går tillväga och vad du ska tänka på om du vill köpa en stuga utomlands eller i Sverige.

Viktigt att tänka på

När du har hittat din drömstuga, din drömlägenhet eller ditt drömhus finns det några saker du bör vara extra uppmärksam på innan du går vidare med ditt köp. Det allra viktigaste du som kund måste undersöka och som mäklare sällan nämner är hur radonhalten i bostaden ser ut. Om du har tur har den tidigare ägaren nyligen genomfört en mätning av radonhalten. Om du har otur behöver du själv genomföra den mätningen.

Tur i oturen då att det finns expertföretag som kan hjälpa dig. Hos Radea, på https://radea.se/, kan du få bra vägledning och rådgivning över hur du bäst går tillväga. På det sättet kan du smidigt få hjälp med att genomföra en radonmätning innan du slår till på ditt drömhus.

Hitta inspiration

Om du inte har hittat din nya oas än finns det många ställen att inspireras av. För dig som letar efter mer generell inspiration är sociala medier och specificerade mäklare ett smart ställe att börja leta på. Har du redan en bild av vad du letar efter kan du ta kontakt med antingen en svensk mäklare som har bostäder i ditt drömområde eller ta kontakt med en lokal mäklare på plats.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *