Res till Namibia

Om man vill åka till en plats dit många andra turister inte hittat än, som bjuder på sol, öken och safari är Namibia rätta stället.

Namibia ligger i södra Afrika, på västkusten norr om Sydafrika. Landet är till ytan större än Tyskland men med en befolkning på endast 2,5 miljoner. Stora delar av landet är täckt av ökenområden och naturreservat där elefanter, giraffer och lejon vandrar fritt. I nordöstra hörnet finns den så kallade Caprivi Strip, även känt som Zambezi-området, där träd växer gröna och klimatet är nära tropiskt. Området ligger nära det världskända Okawangodeltat i Botswana och delar därför samma sorts natur och djurliv. Dit kommer få turister och lokalbor, då det är ganska svåråtkomligt och långt bort från huvudstaden Windhoek.

Var ska man åka i Namibia?

De mest kända turistattraktionerna i Namibia är Sossusvlei, vilket är ett område fullt av höga sanddynor och öken, Swakopmund, vilket är en kuststad på Afrikas västkust där man kan se stora sälkolonier och fantastiska sanddyner som går hela vägen ner till havet, samt Etosha National Park, vilket är deras kändaste safaripark.

För att bäst uppleva allt Namibia har att erbjuda bör man boka en guide eller en campingbil, beroende på hur van man är vid att köra 4×4 i sand och grus. Det finns enormt många campingplatser i Namibias alla hörn, så om man vill ha en budgetresa full av äventyr borde man prova att hyra en 4×4-bil med tält på taket så att man har allt man behöver i bilen. Man kan såklart även ta med separata tält men då bör man akta sig för alla djur som finns på marken om natten.

I Namibia använder man namibiska dollar, vilken står i samma växelkurs som sydafrikanska rand och man kan även använda sydafrikanska rand i Namibia. Det nationella förstaspråket är engelska, men många pratar även afrikaans och tyska.

Vill man slå flera flugor i en smäll och besöka flera länder under sin resa är det lätt att ta sig till gränsliggande länder såsom Sydafrika, Botswana, Angola, Zimbabwe eller Zambia.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *