Spara tusenlappar på elen och få råd med drömresan

Drömmer du om att göra en riktigt lång eller speciell resa? Att resa kostar pengar. Ett smart sätt att spara tusenlappar är genom att se över dina avtal, särskilt elavtalet.

Billig el – spara tusenlappar om året

För att göra en riktigt lång och härlig resa behöver du spara ihop ett rejält kapital, särskilt om du vill vara borta länge. Detsamma gäller om du vill göra en expedition, som att vandra i Nepal, bestiga Kilimanjaro eller köra bil genom USA. Det finns ju så mycket spännande att göra. För att spara pengar utan att behöva göra något extra är det smart att se över alla dina avtal. Särskilt ditt elavtal. Vi behöver alla använda el, men hur mycket som du betalar beror på ditt elavtal. Klokast är det att satsa på ett rörligt elpris. Över tid visar det sig att rörligt elpris blir billigast. Byt till Spot on hos Göta Energi för billig el, så kommer du spara tusenlappar om året. Pengar du kan lägga på roligare saker.

Se över din elanvändning

Förutom att byta till Spot on hos Göta energi, så är det smart att du ser över din elförbrukning. Hur högt uppställda är elementen? Du kan spara mycket pengar genom att sänka elementen med bara en grad. Vill du verkligen spara pengar sänker du ett par grader. Ett tips är då att dels köpa sköna innetofflor och varma hoodies för att inte frysa. Dels att du sänker inomhusvärmen steg för steg. Om du brukar ha 22°C inomhus, sänker du den först till 21,5°C. Då hinner kroppen vänja sig. Efter en-två månader sänker du åter en halv grad. Och så vidare tills du har kommit ner till ett gradtal som inte är för kallt, men samtidigt inte heller för dyrt.

Dina lampor

I Sverige älskar vi belysning. Stora och små lampor överallt. Det är ju så mysigt, särskilt som vi bor i ett tämligen mörkt land vintertid. Skaffa energisnåla lampor. Sedan kan du börja ta för vana att inte låta lampor lysa i ett rum där du inte är. Släck lampan när du går ut från badrummet eller köket. För utomhusbelysning kan du satsa på solcellslampor. Du kommer att bli förvånad över hur mycket pengar som du kan spara in på elen – pengar att lägga på drömresan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *