Res till tropiska Rio de Janeiro i vinter!

Rio de Janeiro är en av världens största metropoler – och dessutom ett tropiskt paradis! En resa till Brasiliens mest populära stad är definitivt något som kan förändra din syn på livet och något som du kommer minnas länge. För att hjälpa dig på traven har vi gjort en kort men koncis lista över saker du inte bör missa när du besöker Rio de Janeiro!

De tropiska playorna

Ordet för strand på portugisiska är faktiskt ”praia”, men talar du spanska klarar du dig finfint i Brasilien! Rio de Janeiro har en mängd olika stränder, både inom staden och precis utanför. Bland de mest kända är naturligtvis Copacabana och Ipanema, men vi som har varit i staden vet att det finns betydligt vackrare stränder. Ett exempel är stranden i Leblon, Brasiliens allra dyraste kvarter. Särskilt stranden som ligger utanför slumområdet Vidigal, mot slutet av Leblon, har ett fantastiskt ljust, turkost vatten. Prainha och Grumari som ligger ca 40 minuter utanför staden är också drömlika paradis som ligger nästintill mitt i skogen! Två timmar utanför Rio de Janeiro finns även Cabo Frio och Arrial da Cabo, som är drömlika paradis-stränder. Packa därför väskan med Cetaphil och solkräm, för det kommer du behöva!

Cristo Redentor

Den stora statyn av Cristo Redentor, dvs Jesus, som vakar över staden från Corcovado-berget är inte bara ett av världens sju underverk, utan dessutom stadens signatur – och definitivt ett måste för alla som besöker Rio de Janeiro! Utöver den makalösa statyn bjuder berget dessutom på en fantastisk utsikt över staden och den är lika vacker att se under dagen som på kvällen.

Maten

Den traditionella brasilianska maten består av nötkött, bönor och ris (särskilt i de norra delarna), men du hittar också helt nya rätter och frukter som definitivt inte går att hitta i Europa. Ett exempel är bären acai, som fryses och blandas till en glass-liknande, lila kräm. Pao de queijo (ostbröd), brigadeiro (en sorts choklad), pastel de palmito (snack av palmträd) och drinken caipirinha är också självklara måsten. Du hittar även stånd med färska, gröna kokosnötter var tjugonde meter, särskilt runt stränderna. Säljarna öppnar nöten åt dig så att du kan dricka det härliga kokosvattnet på vägen till stranden!

Musik och dans

Rio de Janeiro är en riktigt uppfriskande stad, eftersom du kan se människor med en oändlig variation av hud-, hår- och ögonfärg. Runt 51% av befolkningen är ”afro-descendenter” som de kallas i Brasilien, men många härstammar även från ursprungsbefolkningen och de vita kolonisatörerna. Framförallt kan vi se en fantastisk blandning av kulturer och religioner som genomsyrar musiken och dansen, bl.a. samba och forro. Ett tips är därför att besöka kvarteren Lapa och Santa Teresa, där du kan uppleva den härliga kulturen med både lokalbefolkningen och andra turister!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *